fbpx
Inge bewerkt (38 van 71)

Mijn verhaal...

Op mijn 10de kreeg ik een Philips cassetterecorder van mijn opa, met opnameknop… op zondagochtend, als mijn ouders nog sliepen sprak ik hele hoorspelen in… waarbij piepende kastdeuren en ‘met een houten lepel op een kristallen glas tikken’ zorgden voor de special effects… Storytelling avant la lettre!

Van mijn 16de tot 25ste was ik welpenleidster bij de scouts. Als Hathi (info voor ingewijden), was ik een ster in het bedenken van originele programma’s en spellen die een kop, staart, thema en verrassingseffect hadden. Ik werkte ze tot in detail uit en de welpen waren afhankelijk van het spel; wolf, artiest, ontdekkingsreiziger of drugsdealer. Mijn hele leven is een mengeling van verhalen bedenken en overbrengen wat ik weet en kan.

Inmiddels ben ik ruim 20 jaar ondernemer of misschien beter ‘zelfstandig professional’ met een weg van missers en successen achter me.

Ik werkte uurtje factuurtje, eerlijk gezegd meer uurtjes dan factuurtjes. Vaak liet ik de klant bepalen wat ze van mij wilde hebben... dat betekende dat ik heel veel tijd en aandacht besteedde aan het schrijven van aansprekende verhalen en het uitzoeken van programma’s om uiteindelijk een treurig uurtarief te verdienen. Ik had een blije klant, een perfect verhaal geschreven en een slecht bedrijfsresultaat.

De schrik dat ik als werknemer bij een of ander bedrijf zou moeten aankloppen was groot. Van de gedachten alleen al kreeg ik een grote knoop in mijn maag, het was alsof een deel van mijn persoonlijkheid uitgegumd werd, alsof mijn identiteit vervaagde...

Steeds vaker werd mij gevraagd hoe ik aan klanten kwam, hoe ik mijn bedrijf runde, hoe ik zo goed zichtbaar was en hoe ik zo actief durfde te zijn op sociale media.

Enthousiast vertelde ik dan hoe ik dat zelf deed, zocht nog dingen op, want ik wilde wel compleet zijn in wat ik vertelde. Al deze kennis en ervaringen gaf ik gratis weg, in mijn hoofd was dit niet echt werken, tenslotte vertelde ik gewoon wat ik al wist… Dat ik vóór ik de training ging geven soms uren bezig was om er een tof en logisch verhaal van te maken zag ik als hobbyen…

Tot het moment dat ik met speltherapeut Anke om de tafel zat…

Samen waren we haar missie aan het herdefiniëren, haar ideale doelgroep aan het omschrijven en een plan aan het maken om haar zichtbaarheid te vergroten…
Dit gaf haar hele waardevolle inzichten waar ze haar praktijk verder op kon uitbreiden en haar collega’s houvast kon bieden. Ze leerde een duidelijke koers voor haar bedrijf te bepalen én om haar eigen unieke verhaal te ontdekken, waarmee ze zich kon onderscheiden en haar klanten inspireren.
Anke keek me aan, ze zat bijna te kwispelen van genoegen, de verschillende puzzelstukjes vielen op hun plek…

Bij haar! Maar ook bij mij! Wow! Wat een inzicht! Ik zag mijn meerwaarde als trainer personal branding en storytelling. Dat wat ik vanzelfsprekend vond, was niet voor iedereen een bekend gegeven.

Sinds het moment met de kwispelende Anke, zie ik wat ik kan betekenen als trainer personal branding en storytelling en treed ik ook zo naar buiten… Inmiddels help ik coaches, adviseurs en trainers om hun unieke verhaal te ontdekken, dat verhaal vorm te geven en uit te dragen. Super tof!

 

Als je mij al langer zou kennen zou je weten dat:

 • Ik van buitenspelen, zwerven, kampvuurtjes stoken en primitief kamperen houd.
 • Vrienden en bekenden me enthousiast, energiek en een tikkeltje chaotisch vinden.
 • Ik niets wil missen in het leven, en het liefst een ‘second life’ zou willen leiden; dat parallel loopt aan mijn huidige leven… dan zou ik 48 uur in een dag hebben!
 • Ik makkelijk moeilijke dingen simpel vertellen.
 • Ik een gezonde online verslaving heb.
 • Ik een natuurlijke interesse in mensen heb.
 • Ik een huisvol heerlijk vind: samen aan de grote keukentafel, sneukelen en luisteren naar elkaars belevenissen en gedachtes.
 • Ik reizen geweldig vind, afstanden het liefst te voet of met de fiets afleg.
 • Dat ik van China naar Vietnam gefietst ben.
 • Dat ik Vlaamse ben, met een papa uit Antwerpen en een mama uit Brussel.
 • Dat ik 3 tot 5 boeken tegelijk lees en vaak niet in de standaard volgorden en ook niet helemaal uit.
 • De hastag #meermoetdatnietzijn mijn favoriet is.